vineri, 3 iulie 2015

Lupta Experților - 24 iunie 2015 Chișinău


Experts Battle este un eveniment-tradiție organizat de Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova, care invită la discuții și dezbateri experți din diverse domenii pe diferite tematici de business. În data de 24 iunie 2015, AFAM a găzduit un o nouă ediție Experts Battle cu tema: ”Se anunță un post vacant: de unde și cum angajăm specialiștii necesari”. Cu alte cuvinte despre recrutarea și selectarea candidaților potriviți funcției vacante pe care o au specialiștii din Resurse Umane.

Invitații-experți au fost: Svetlana Bodaci - Director Resurse Umane, compania Moldcell, Ludmila Stratuța - Director Resurse Umane, compania Starnet, Anastasia Aprodu - Country Manager Moldova, Pedersen&Partners, Olga Gagauz, Director, HR Simple Solutions.

Moderatorul pregătise din timp câteva întrebări pentru a începe discuția dintre experți, iar pe parcurs s-au inclus și participanții din sală cu întrebări. Rezumând, am putea evidenția ideile generale:

1. Atitudinea mult mai importantă la angajare și în muncă decât aptitudinea. Apoi restul se crește.
2. Calitățile umane sînt mai căutate decât experiența.
3. Este importantă abordarea individuală a fiecărei poziții vacante din companie.
4. La fel de importantă este și analiza minuțioasă a contextului organizațional în care parvine poziția vacantă.
5. Testele la angajare cel mai des dezamăgesc prin rezultatele oferite.
6. Totodată Omul bun sau potrivit nu e profesia.
7. Demonstrat prin studii și cercetări că salariul motivează angajatul doar în primele 3-6 luni, după acest timp motivația intrinsecă revine pe planul 1.
8. Conducerea companiei ar fi bine să se debaraseze de simțul proprietății asupra angajatului. La un moment dat angajatul trebuie ”lăsat” să plece, să crească profesional și personal la un alt loc de muncă.
9. Creșterea pe orizontală este o practică foarte bună de motivare a angajatului, care nu mai are loc de creștere pe verticală în organizație.
10. Perioada de garanție pentru noul candidat ales oferit de companiile de recrutare din Republica Moldova variază de la 3 pînă la 12 luni, în dependență de nivelul poziției vacante.

Mulțumim AFAM pentru o dezbatere interesantă, cu multe sfaturi utile și practice!

Seria completă de fotografii de la eveniment o găsiți aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.455416364618791.1073741861.176814419145655&type=3

Pagina AFAM: https://www.facebook.com/AFAMMoldova

Articol semnat de Echipa Service Power :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu